facebook vimeo

Archief

Boekendiner Louis Couperus

zaterdag 16 november 2013, Restaurant Hotel de Goudfazant

In 2013 was het 150 jaar geleden dat Louis Couperus werd geboren. Aanleiding voor Verstegen & Stigter om een Boekendiner te wijden aan Couperus en zijn werk. Tijdens het diner, gebaseerd op recepten uit het in dit jubileumjaar verschenen kookboek Couperus Culinair, schetsten sprekers en musici een kaleidoscopisch beeld van de grote schrijver.

De lezing De mystiek der zichtbare dingen van essayist Bas Heijne ging over wat Couperus ons nu nog te zeggen heeft. Schrijver Adriaan van Dis las Betrokken uit schoonheid, over de Parijse tijd van Couperus. Letterkundige Marita Mathijsen hield een lezing over Eline Vere en muziek. Acteur Joop Keesmaat droeg teksten voor onder de titel Donkere zielen. Mezzo-sopraan Cora Burggraaf trad op, begeleid door pianiste Phyllis Ferwerda.
De keukenbrigade van restaurant Hotel de Goudfazant bereidde paddestoelenrisotto, saltimbocca met truffelgnocchi en amandeltaart met perzikijs.

Tijdens de avond ontving Bas Heijne de Couperuspenning 2013 uit handen van Petra Teunissen-Nijsse, voorzitter het Louis Couperus Genootschap. Het Boekendiner werd gerealiseerd met steun van Stichting Melanie, Kleyn Foundation en de M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting.