facebook vimeo

Vertaalwedstrijd

Nederland Vertaalt 2020 - Vertaalwedstrijd

17 januari - 28 februari 2020

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met de NRC en een Vertaaldag in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Daarnaast verzorgt Nederland Vertaalt een nieuwe wekelijkse vertaalrubriek in de Scheurkalender van het Genootschap Onze Taal.

>> SCHEURKALENDER GENOOTSCHAP ONZE TAAL

De vertaalwedstrijd van de tiende editie van Nederland Vertaalt gaat op 17 januari 2020 van start. Op 3 januari publiceerde de NRC de vier vertaalopgaven van Nederland Vertaalt in de krant en op de website. Het gaat om gedichten in het Engels, Frans, Duits en Spaans. Scholieren worden opgeroepen mee te doen met de vertaalopgaven Engels-Nederlands. Een GRATIS LESBRIEF ter ondersteuning van deze vertaalopgave is hier te downloaden.

>> NAAR DE VERTAALOPGAVEN

>> VERTALING INZENDEN

>> GRATIS LESBRIEF

Per taal is een vakjury benoemd. De jury let bij de beoordeling van de vertalingen op:
• effectiviteit van de vertaling;
• creativiteit en originaliteit;
• handhaving van rijmschema en metrum (en bij songteksten ‘zingbaarheid’) mits
   dit niet ten koste gaat van de betekenis.

De inzendtermijn sluit op 28 februari.
De deelnamevoorwaarden vindt u hier.

In het verlengde van de vertaalwedstrijd vindt op zaterdag 16 mei 2020 de Vertaaldag plaats, in De Nieuwe Liefde in Amsterdam.
Meer over de Vertaaldag leest u hier.

Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NRC, Stichting Elise Mathilde Fonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting en Taalunie. Met dank aan De Nieuwe Liefde en Genootschap Onze Taal.  

___________________________________________

PERSBERICHT: 
Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor Jacques Westerhoven en Irina Michajlova.