facebook vimeo

Vertaalwedstrijd

Nederland Vertaalt 7 - Vertaalwedstrijd

17 november 2016 t/m 24 januari 2017

Voor de zevende keer organiseert Verstegen & Stigter in samenwerking met NRC de vertaalmanifestatie Nederland Vertaalt. Nederland Vertaalt omvat een vertaalwedstrijd en een vertaaldag in Utrecht op 13 mei 2017.

Op 17 november is de vertaalwedstrijd Nederland Vertaalt van start gegaan met vijf vertaalopgaven. Op vrijdag 18 zijn de vertaalopgaven gepubliceerd in NRC Handelsblad. Vertalingen konden tot en met 24 januari 2017 worden ingestuurd.

NAAR DE VERTAALOPGAVEN
NAAR DE GENOMINEERDE VERTALINGEN

Speciaal voor docenten en scholieren is er een (gratis) lesbrief ontwikkeld als steuntje in de rug bij het aanpakken van de vertaalopgave voor scholieren. Lesbrief downloaden

Vijf jury's buigen zich over de inzendingen en kiezen per taal vijf genomineerden. Deze vertalingen worden op de Grote Vertaaldag op 13 mei 2017 besproken in werkgroepen, die onder leiding staan van de juryleden. De winnaars worden in de werkgroepen bekendgemaakt. Alle genomineerden ontvangen een vrijkaart voor de vertaaldag.

Klik hier voor Informatie over de Vertaaldag.
Klik hier voor de deelnamevoorwaarden.
klik hier voor de flyer met meer informatie.


DIRECT AANMELDEN VOOR DE VERTAALDAG

Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door NRCPrins Bernhard CultuurfondsK.F. Hein Fonds en Stichting Elise Mathilde.