facebook vimeo

Projectenoverzicht

Paradisolezing 8 - Harry Buhrman

zondag 18 juni 2017, Paradiso Amsterdam

In de Paradisolezingen 2017 nemen topwetenschappers ons met zevenmijlslaarzen in acht stappen mee door de levensloop van de aarde. Van de Oerknal naar de elementaire bouw stenen van het heelal, van complexe moleculen tot het eerste leven, van aap tot mens tot homo technologicus, en uiteindelijk tot kunstmatige intelligentie. De serie behandelt in vogelvlucht het ontstaan van leven in ons heelal en ‘de evolutie van alles’.

Op 18 juni 2017 hield Prof. dr. Harry Buhrman (hoogleraar computerwetenschappen Universiteit van Amsterdam, Centrum Wiskunde & Informatica, directeur QuSoft) de laatste Paradisolezing in de serie LEVEN IN ONS HEELAL. Zijn lezing was getiteld Kunstmatige intelligentie en quantumcomputers: nemen de computers het straks over?. De lezing zal worden ingeleid door Dirk van Delft, directeur Museum Boerhaave.

Quantumcomputers zijn fundamenteel nieuwe machines om berekeningen te doen. Hun komst is aanstaande en samen met pas ontwikkelde technieken binnen de kunstmatige intelligentie gaan we een nieuw tijdperk in. We staan op de drempel van een quantumrevolutie waarbij onze maatschappij mogelijk drastisch gaat veranderen.

De Paradisolezingen werden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Science Museum, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.