facebook vimeo

Projectenoverzicht

Paradisolezing 8 - Andrea Maier

zondag 21 maart 2021, Paradiso Amsterdam

LET OP: LEZING VAN 20 DECEMBER 2020 WORDT VERSCHOVEN NAAR 21 MAART 2021
Entreekaarten voor de oude datum (10 mei en 20 december 2020) kunnen ook op de nieuwe datum worden gebruikt.

De mens heeft de aarde in zijn greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de rol van de mens in dit geheel.

Update 7 december: in het licht van de laatste maatregelen hebben wij ons programma opnieuw moeten aanpassen. In principe hebben we deze lezing nu verschoven naar 21 maart 2021 (en we hopen dat dit de laatste verschuiving is). De personen die al een toegangskaart hebben besteld worden hierover geïnformeerd.
Op 21 maart 2021 (was gepland op zondag 20 december 2020) houdt Prof. dr. Andrea Maier (hoogleraar Gerontologie, VU Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde/Geriatrie, University of Melbourne) de zevende en laatste Paradisolezing in de serie De Circulaire Kosmos. Haar lezing is getiteld Niemand is sterfelijk.

[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van NEMO Kennislink, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.