facebook vimeo

Projectenoverzicht

Paradisolezing 8 (2020) - Andrea Maier

zondag 21 maart 2021, Paradiso Amsterdam

De mens heeft de aarde in zijn greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderden acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de rol van de mens in dit geheel.


Op 21 maart 2021 (was eerder gepland op zondag 20 december 2020) hield prof. dr. dr. Andrea Maier (hoogleraar Gerontologie, VU Amsterdam en hoogleraar Interne geneeskunde/Geriatrie, University of Melbourne) de op een na laatste Paradisolezing uit de serie De Circulaire Kosmos. Haar lezing was getiteld Niemand is sterfelijk.
Klik hier voor de hand-out.

Deze lezing werd live gestreamd.

[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van NEMO Kennislink, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.