facebook vimeo

Projectenoverzicht

Paradisolezing 7 - Damiaan Denys

zondag 28 februari 2021, Paradiso Amsterdam

LET OP: LEZING VAN 8 NOVEMBER WORDT VERSCHOVEN NAAR 28 FEBRUARI 2021 
Entreekaarten voor de oude data (19 april en 8 november 2020) kunnen op de nieuwe datum worden gebruikt.
Omdat we er vanuit moeten gaan dat er na de jaarwisseling maximaal 250 mensen bij Paradiso naar binnen mogen, is de kaartverkoop voor de lezing van prof. dr. Damiaan Denys stopgezet.


De mens heeft de aarde in zijn greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de rol van de mens in dit geheel.

Update 7 december: in het licht van de laatste maatregelen hebben wij ons programma opnieuw moeten aanpassen. We hebben deze lezing in principe verschoven naar 28 februari (en we hopen dat dit de laatste verschuiving is). De personen die al een toegangskaart hebben besteld worden hierover geïnformeerd. 

Op 28 februari 2021 (was gepland voor 8 november 2020) houdt Prof. dr. Damiaan Denys (hoogleraar Psychiatrie, Universiteit van Amsterdam) de zevende Paradisolezing in de serie De Circulaire Kosmos. Zijn lezing is getiteld Hoe hersenstimulatie de vrije wil bevordert.


[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van NEMO Kennislink, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.