facebook vimeo

Projectenoverzicht

Paradisolezing 7 - Damiaan Denys

zondag 26 september 2021, Paradiso Amsterdam

LET OP: LEZING VAN DAMIAAN DENYS 26 SEPTEMBER 2021 IS ZOWEL IN DE ZAAL ALS VIA LIVESTREAM TE VOLGEN
Entreekaarten voor de oude data (19 april 2020, 8 november 2020 en 28 februari 2021) kunnen op de nieuwe datum worden gebruikt. De kaartverkoop voor fysiek bijwonen van de lezing van prof. dr. Damiaan Denys blijft tot nader order stopgezet, maar er zijn nu (onbeperkt) livestreamtickets beschikbaar!


De mens heeft de aarde in zijn greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de rol van de mens in dit geheel.

Op 26 september houdt prof. dr. Damiaan Denys (hoogleraar Psychiatrie, Universiteit van Amsterdam) de laatste Paradisolezing uit de serie De Circulaire Kosmos. Zijn lezing, voor publiek in de zaal én via livestream, is getiteld Hoe hersenstimulatie de vrije wil bevordert.

Klik hier voor de handout.


[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.