facebook vimeo

Projectenoverzicht

Artist in Residence TU/e 2019 - Spinvis

vrijdag 13 september 2019, Technische Universiteit Eindhoven

Met ingang van dit jaar organiseert Verstegen & Stigter in samenwerking met de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e) een nieuw gastdocentschap: Artist in Residence @ TU/e. Met het project wil de TU/e haar studenten (zowel bachelors als masters) inspiratie en een bredere horizon bieden.

Een kunstenaar wordt aangesteld als Artist in Residence @ TU/e voor een periode van twee maanden, waarin hij of zij als gastdocent werkt aan een speciaal project met een team van 25 studenten – een mix van bachelors, masters, PdEngs en PhD’s. De Artist in Residence verzorgt zes tot acht workshops in een besloten masterclass met deze groep, en zal daarnaast optreden voor een algemeen publiek bij de start, halverwege en aan het eind van het traject. Aan het begin van de masterclass, dat een ‘challenge based learning character’ krijgt, neemt de Artist in Residence het team mee op een excursie naar een bestemming die past bij het thema van het project.

De eerste Artist in Residence @ TU/e is muzikant en kunstenaar Spinvis (Erik de Jong). Onder de titel EXPEDITIE SPINVIS wil hij met zijn studenten het concept ‘Beauty in Science’ onderzoeken. De voertaal is Engels, om de groeiende groep internationale studenten te bedienen en omdat cultuurverschillen en –overeenkomsten een rol (mogen) spelen bij dit onderzoek. EXPEDITIE SPINVIS gaat op excursie naar CERN, Genève. Aan het eind van EXPEDITIE SPINVIS wordt het resultaat van de masterclass, een gezamenlijk geproduceerde film over Beauty in Science, gepresenteerd.

Alle aan de TU/e geregistreerde studenten mogen zich aanmelden voor deelname aan de masterclassen. Om zich te kwalificeren moeten zij een gemotiveerde aanmelding schrijven en een videofilmpje insturen over een mooi voorwerp, met een uitleg waarom dat voorwerp voor hen schoonheid representeert. Kijk voor meer informatie en het aanmelden voor deelname op intranet.tue.nl/spinvis.
Bekijk hier de oproep van Spinvis.

De openbare bijenkomsten staan open voor iedere belangstellende.

Programma
13 september - openingslezing (openbaar)
14 & 15 september - excursie Cern (studenten TU/e)
20 september - masterclass 1 (studenten TU/e)
27 september - masterclass 2 (studenten TU/e)
4 oktober - masterclass 3 (studenten TU/e)
9 oktober - tussenpresentatie (openbaar)
11 oktober - masterclass 4 (studenten TU/e)
25 oktober - masterclass 5 (studenten TU/e)
1 november - masterclass 6  (studenten TU/e)
6 november - slotpresentatie (openbaar)

Openbare bijeenkomsten:
13 september: Zaal Corona, Luna Building TU/e (ingang via Café The Hubble), aanvang 19:30.
9 oktober: Blauwe Zaal, Auditorium TU/e.
6 november: Natlab, Strijp-S, Kastanjelaan 500, Eindhoven

Artist in Residence @ TU/e is een coproductie van TU/e en Verstegen & Stigter culturele projecten, en wordt gesteund door Bachelor College, Graduate School, Honors Academy, Studium Generale, het Community Project, Eindhoven Studentenstad, Innovation Space en het College van Bestuur van de TU/e.