facebook vimeo

Archief

VSBfonds debat

donderdag 05 juni 2003, Gebouw Cristofori, Amsterdam

Naar aanleiding van het rapport Marktverkenning VSBfonds - conclusies en aanbevelingen (Motivaction, juni 2002) organiseerde Verstegen & Stigter voor het VSBfonds een bijeenkomst in de vorm van een forumdebat, op donderdagmiddag 5 juni 2003 in de Grote Zaal van Cristofori, met aansluitend een borrel. Doel van het debat: scherp te krijgen welke bewegingen en veranderingen zich voordeden in het culturele veld, hoe de fondsen hierop inspeelden en hoe de verhoudingen lagen tussen fondsen, overheid en de markt.

Bert van Meggelen (cultureel adviseur) trad op als dagvoorzitter. Jan de Kuiper (directeur Rozentheater), Igor Sorko (zakelijk leider Cosmic Theater) en Maarten van Boven (adviseur LAgroup) presenteerden praktijkvoorbeelden. Stef Oosterloo (waarnemend directeur algemeen cultuurbeleid Ministerie OCW), Maarten Reuchlin (directeur VSBfonds) en
Ryclef Rienstra (directeur VandenEnde Foundation) gingen in debat. Janine Schott en Andy Ninvalle dansten Pas de dûh. Na een filippica van Hans Beerekamp (filmredacteur NRC Handelsblad) over het fonds als cultureel ondernemer volgde een debat met Hans Beerekamp, Melle Daamen (directeur Stadsschouwburg Amsterdam), Hans Dijkstal (voorzitter Nederlands Filmfonds) en Suzanne van Voorst (Raad voor Cultuur). Vervolgens hield Maarten van Hinte (oprichter/directeur Made in da Shade) een filippica over projectsubsidies vs structurele steun, waarna hij in discussie trad met Geert Boogaard (programma-manager cultuur Stichting Doen), Stanley Bremer (directeur Wereldmuseum Rotterdam), Lucien Kembel (oprichter/zakelijk directeur Made in da Shade) en Ria Lavrijsen (adviseur en coach interculturele processen).