facebook vimeo

Archief

Sprookjesfeest Annie M.G. Schmidt

woensdag 14 mei 2008, Cristofori, Amsterdam

Van woensdag 14 t/m zondag 25 mei 2008 vond de jaarlijkse Annie M.G. Schmidt-week van Uitgeverij Querido plaats. In deze maand verscheen Allemaal sprookjes, de sprookjes van Annie M.G. Schmidt in een grote bundel vol draken, koningen, prinsessen, heksen en reuzen. De Annie MG Schmidt-week 2008 ging op woensdag 14 mei feestelijk van start met het Annie M.G. Schmidt Sprookjesfeest, dat plaatsvond in de sprookachtige Grote Zaal van Gebouw Cristofori in Amsterdam. Ruim honderd kinderen tussen 6 en 9 jaar werden uitgenodigd om verkleed als sprookjesfiguur deel te nemen aan een sprookjesmaal. Aan het eind van het sprookjesfeest werd een prijs uitgereikt voor de meest fantastische uitdossing.

Kinderboekenschrijver Edward van de Vendel was ceremoniemeester. Hetty Blok (Zuster Clivia) en Flip van Duijn (de zoon van Annie M.G. Schmidt) lazen voor. Er werd gezongen met Nol Havens en Robert de Kok van VOF de Kunst. Tovenaar Justin Vliegenthart kwam zijn toverkunsten vertonen. Er was een sprookjeskasteel van ontbijtkoek. En er werd gesjoelbakt, want dat doet zelfs de koningin (in elk geval in de sprookjes van Annie M.G. Schmidt).

Ontwikkeling en organisatie: Verstegen & Stigter culturele projecten in samenwerking met Uitgeverij Querido.
Met steun van: Amsterdam Wereldboekenstad, Wombat BV, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, HEMA en Koninklijke Peijnenburg BV.