facebook vimeo

Archief

Paradisolezing 6 – Jan Pieter van der Schaar

zondag 08 mei 2016, Paradiso, Amsterdam

Wat was er vóór de Oerknal? Komt eeuwig leven binnen handbereik? Voor de Paradisolezingen 2016 spreken acht topwetenschappers over cruciale vragen op hun vakgebied die de wetenschap de komende jaren denkt te gaan beantwoorden. Hoe ziet onze toekomst er uit?

Op 8 mei 2016 hield Dr. Jan Pieter van der Schaar, UHD/Associate professor Theoretische Fysica aan de Universiteit van Amsterdam. de zesde  Paradisolezing in de serie ONZE TOEKOMST - Acht grote vragen in de wetenschap. Zij lezing was getiteld Voorbij de grenzen van het zichtbare heelal: aanwijzingen voor een multiversum. Van der Schaar ging in zijn lezing in op de vraag 'Wat was er voor de Oerknal? Parallelle universa?'.

De lezing vond plaats in Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam, van 11.00 tot 12.00 uur, zaal open 10.30 uur. Na afloop van de lezing was er tot 13.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tussen spreker en publiek.

De Paradisolezingen werden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en werden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de vereniging van universiteiten VSNUscience center NEMO, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.