facebook vimeo

Archief

Paradisolezing 5 – Peter Desain

zondag 24 april 2016, Paradiso, Amsterdam

Wat was er vóór de Oerknal? Komt eeuwig leven binnen handbereik? Voor de Paradisolezingen 2016 spreken acht topwetenschappers over cruciale vragen op hun vakgebied die de wetenschap de komende jaren denkt te gaan beantwoorden. Hoe ziet onze toekomst er uit?

Op 24 april 2016 hield Prof. dr. Peter Desain, hoogleraar Kunstmatige Intelligentie/cognitiewetenschap aan de Radboud Universiteit Nijmegen, de vijfde Paradisolezing in de serie ONZE TOEKOMST - Acht grote vragen in de wetenschap. In zijn lezing, getiteld Brain-Computer Interfaces, ging Desain in op de vragen als 'Kunnen we ons brein uitbreiden met elektronica?' en 'Hoe sluiten we die aan?'.

De lezing vond plaats in Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam, van 11.00 tot 12.00 uur, zaal open 10.30 uur. Na afloop van de lezing was er tot 13.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tussen spreker en publiek.

De Paradisolezingen werden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en werden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de vereniging van universiteiten VSNUscience center NEMO, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.