facebook vimeo

Archief

Paradisolezing 3 – Inge Loes ten Kate

zondag 13 maart 2016, Paradiso, Amsterdam

Wat was er vóór de Oerknal? Komt eeuwig leven binnen handbereik? Voor de Paradisolezingen 2016 spreken acht topwetenschappers over cruciale vragen op hun vakgebied die de wetenschap de komende jaren denkt te gaan beantwoorden. Hoe ziet onze toekomst er uit?

Op 13 maart 2016 hield Dr. ir. Inge Loes ten Kate, Universitair docent Planeetwetenschappen aan de Universiteit Utrecht, de derde Paradisolezing in de serie ONZE TOEKOMST - Acht grote vragen in de wetenschap. In haar lezing ‘Buitenaards leven: nu nog fictie, maar wellicht ooit fact?' ging ze in op de vragen Zijn we alleen in het heelal? Of toch niet?

De lezing vond plaats in Paradiso, Weteringschans 6, Amsterdam, van 11.00 tot 12.00 uur, zaal open 10.30 uur. Na afloop van de lezing was er tot 13.00 uur gelegenheid tot het stellen van vragen en discussie tussen spreker en publiek.

De Paradisolezingen werden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso en werden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van de vereniging van universiteiten VSNUscience center NEMO, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.