facebook vimeo

Archief

NGA symposium veranderingen in de beeldende kunstmarkt

maandag 17 november 2008, ING House, Amsterdam

In samenwerking met de Boekmanstichting, studiecentrum voor kunst, cultuur en beleid, organiseerde de Nederlandse Galerie Associatie (NGA) op 17 november 2008 het symposium Veranderingen in de beeldende kunstmarkt. Doel was de sterkte en zwakte van de markt te analyseren en daarmee een bijdrage te leveren aan een bloeiende beeldende kunstsector in de 21e eeuw. Drie thema's stonden centraal: de wisselwerking tussen productie en presentatie, aanbod en publiek; verdergaande professionalisering van de beeldende kunstsector; en de internationalisering van de kunstmarkt. De doelgroep werd gevormd door de participanten aan de beeldende kunstmarkt: intermediairs (galerie, kunstadviesbureau, veilinghuis), kunstenaars, afnemers, overheidsinstellingen en het onderwijsveld.

Het symposium werd voorgezeten door Hadassah de Boer (tv-presentatrice). Sprekers waren onder anderen: Jean-Paul Engelen (directeur Post-War & Contemporary Art Department, Christie's Londen), Annet Gelink (Annet Gelink Gallery Amsterdam), Frank Demaegd (Zeno X Gallery Antwerpen), Gitta Luiten (directeur Mondriaan Stichting), Olav Velthuis (econoom/kunsthistoricus), Pieter Paul Verheggen (directeur Business Development, Motivaction) en Alex de Vries (docent en curator).

Secretariaat, advies en ondersteuning organisatie: Verstegen & Stigter in opdracht van NGA. Met steun van: NGA, Mondriaan Stichting, stimuleringsfonds voor beeldende kunst, vormgeving en cultureel erfgoed, Boekmanstichting. Hoofdsponsor: ING Art Management.