facebook vimeo

Archief

Geliefden vermoord door een patrijs

vrijdag 15 oktober 2004, Perdu, Amsterdam

Geliefden vermoord door een patrijs, de tweetalige uitgave van de prozagedichten van Federico García Lorca in vertaling van Livia Verstegen met tekeningen van Erik Bindervoet, werd op 15 oktober 2004 gepresenteerd in Perdu, Kloveniersburgwal 86, Amsterdam.
De prozagedichten behoren tot het minder bekende werk van Lorca. Het zijn surrealistische korte verhalen, tussen 1925 en 1928 tot stand gekomen onder invloed van zijn intieme vriendschap met de schilder Salvador Dalí. Geliefden vermoord door een patrijs werd geïllustreerd door Erik Bindervoet. Arnon Grunberg schreef het voorwoord.

Bij de boekpresentatie droegen Erik Bindervoet en RobbertJan Henkes als hommage aan Lorca twee eigen prozagedichten voor met enkele anarchistische brandweerlieden in de hoofdrol. Dichter Paul van Capelleveen trad op. Beeldend kunstenaar en schrijfster Pam Emmerik hield een lezing over haar affiniteit met persoon en werk van Lorca. De band Naar Tevredenheid speelde teksten van Lorca op eigen muziek. Livia Verstegen praatte zelf de avond aan elkaar.