facebook vimeo

Archief

Gebouw als denkbeeld 11 – Het stadion

zaterdag 30 september 2006, Philips Stadion, Eindhoven

Op zaterdag 30 september 2006 vond in het Philips Stadion in Eindhoven het architectuursymposium Het stadion plaats. Het was het elfde symposium in de reeks Gebouw als denkbeeld, symposia over de architectuur van publieke gebouwen, georganiseerd door de K.L. Poll-stichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap.

Sprekers van het symposium Het stadion waren Antoine Bodar (priester/kunsthistoricus/
schrijver), Meindert Booij (architect), Hans van Breukelen (oud-keeper), Paul van Gageldonk (journalist), Paul Gerretsen (historicus), Kees 't Hart (schrijver), Robert Neugarten (filmrecensent), Wytze Patijn (architect), Cees Vermeulen (architect van het Philips Stadion), Harry van Wijnen (journalist), Moshé Zwarts (architect van stadions in Alkmaar, Den Haag en Rotterdam) en studenten van de TU Eindhoven. Zij spreken over onder andere de architectonische en functionele ontwikkelingen van het stadion door de eeuwen heen, over sport als religie, over de stadions in Alkmaar, Den Haag en het Philips Stadion in Eindhoven, over de renovatie van het oude Feijenoord Stadion in Rotterdam, over hooliganisme en beveiliging van stadions, over het stadion in de film en over toekomstvisies op het stadion.

Organisatie: Verstegen & Stigter in opdracht van de K.L.Poll-stichting voor OKW.
Met steun van: TU Eindhoven, Stimuleringsfonds voor Architectuur, Burgers Ergon, Philips Stadion, PSV, ING Real Estate, TU Delft.