facebook vimeo

Archief

Gastronomiesymposium Gastronomische (R)evolutie

zondag 17 september 2006, RAI, Amsterdam

Op zondag 17 september 2006 vindt in de Forumzaal van het RAI Congrescentrum het symposium Gastronomische (r)evolutie plaats; een symposium over de Nederlandse eetcultuur. Het werd hoog tijd een begin te maken met een serieuze, wetenschappelijke studie van de geschiedenis van de gastronomie in Nederland, van hoe en wat wij (niet) eten en waarom. Door de huidige stand van wetenschappelijke kennis voor het grote publiek inzichtelijk te maken, kan de gastronomische (r)evolutie een bredere, populaire basis krijgen.

Met bijdragen van Johannes van Dam (culinair publicist), Linda Roodenburg (auteur Het Rotterdams Kookboek), Robert Neugarten (filmrecensent), Marijke Blazer (docent gastronomie Hotelschool Den Haag), Wim Dooge (voorzitter College van Bestuur Hotelschool Den Haag), Marjoleine de Vos (redacteur NRC Handelsblad/dichter/kookboekschrijfster), Jean Beddington (restaurateur Beddington), Ronald de Groot (schrijver/uitgever wijnmagazine Perswijn), Fredie Beckmans (wereldkampioen kook-performance), Hans Steketee (chef Kunstredactie NRC Handelsblad), Tiny van Boekel (hoogleraar productontwerpen en kwaliteitskunde WUR), Kees de Graaf (hoogleraar eetgedrag WUR), Michiel Korthals (hoogleraar toegepaste filosofie WUR) en Midas Dekkers (bioloog/schrijver).

Gastronomische (r)evolutie was een initiatief van Johannes van Dam. Programma-uitwerking in samenwerking met De Rode Hoed, de K.L. Poll-stichting voor Onderwijs, Kunst en Wetenschap en Wageningen Universiteit & Researchcentrum. Productie en organisatie: K.L. Poll-stichting voor OKW. Mede mogelijk gemaakt door steun van: Wageningen Universiteit en Researchcentrum, Prins Bernhard Cultuurfonds, Koninklijke Horeca Nederland, Amsterdams Fonds voor de Kunst, RAI Congrescentrum en Hotelschool Den Haag.