facebook vimeo

Archief

De strip van je leven – OKW scholierenprijsvraag 2001

maart – mei 2001

Op zaterdag 19 mei 2001 werden in het Maritiem Museum in Rotterdam de winnaars bekend gemaakt van de OKW Scholierenprijsvraag 2001 De strip van je leven. De opdracht aan de scholieren luidde: teken een stripverhaal dat gebaseerd is op een concrete gebeurtenis of een aspect uit je dagelijkse leven. In de categorie beste stripverhaal wonnen Marissa Delbressine uit Neerbeek en Joke Noppers uit Emmen. Govert van der Heijden uit Hoogvliet was de winnaar in de categorie originaliteit. De winnaars ontvingen een tekenpakket van Bruynzeel ter waarde van ƒ 250,- en het eerste exemplaar van het stripboek 'De strip van je leven', een bundeling van de mooiste en leukste inzendingen. De winnende en genomineerde strips werden een maand lang tentoongesteld in het Maritiem Museum in Rotterdam.

De jury heeft 535 inzendingen (van uiteenlopend niveau) beoordeeld en daarbij vooral gelet op de technische (teken-)vaardigheid, de verzorging/uitwerking, het materiaalgebruik en het verhaal. De inzendtermijn sloot op 27 april.
De jury bestond uit de scholieren Niels Gerson Lohman en Stefan Glerum, striptekenaars Gerrie Hondius en Jean Marc van Tol (Fokke en Sukke), Kees Kousemaker (eigenaar Galerie Lambiek in Amsterdam en voorzitter) en Annemarie Dalenoord (OKW).

Mede mogelijk gemaakt door: Prins Bernhard Cultuurfonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt Stichting, Maritiem Museum Rotterdam, drukkerij Mondeel en bruynzeel- sakura bv.