facebook vimeo

Archief

CP@TUD 2012 Youp van 't Hek – Los van alles

maart – mei 2012 TU Delft

Cabaretier Youp van 't Hek was de derde Cultural Professor aan de TU Delft. Los van alles! Dat was het thema dat hij voor zijn aanstelling als CP had gekozen. Het onmogelijke mogelijk maken! Het ultieme decor maken dat LOS VAN ALLES! is. Los van beperkingen. Mateloos dus. Bedoeling was dat het resultaat de kijker buiten zinnen brengt en in elk geval even wegvoert van de werkelijkheid.

CP@TUD 2012 bestond uit drie openbare bijeenkomsten en een besloten masterclass voor 20 studenten van de TU Delft. Youp nam zijn studenten op excursie mee naar Barcelona voor een bezoek aan het Dalí Museum in Figueres.

In de 'openingsconference', de Cultural Promotion die plaatsvond op 8 maart, sprak Youp over kracht en belang van de fantasie. Op 30 maart werd op verzoek van de Cultural Professor de film Lost in Translation (Sofia Coppola, 2003) vertoond en besproken. De afsluitende Uittreerede vond plaats op 11 mei 2012, waarbij het gezamenlijke werkstuk van de masterclass werd gepresenteerd: de Box, een eenpersoons-installatie, waar iedere bezoeker in beslotenheid een unieke ervaring van 1 minuut onderging. De Box was na afloop nog ruim een maand in de TU-bibliotheek te bezoeken.