facebook vimeo

Archief

De Avond van Wetenschap & Maatschappij 2020

maandag 05 oktober 2020, Hodshon Huis, Haarlem

Op maandag 5 oktober 2020 vindt voor de 21e keer de jaarlijkse Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats. Vanwege het coronavirus is besloten om deze bijeenkomst dit keer niet te laten plaatsvinden in de Ridderzaal in Den Haag, maar in het Hodshon Huis in Haarlem. De groep genodigden is dit keer beperkt tot maximaal 50 personen. 

De Avond is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen, door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek wordt toegepast in het leven van alledag.
Tegen deze achtergrond nodigt de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij ieder jaar een select gezelschap uit van 300 prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport, voor een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag. De minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en de minister van Economische Zaken wisselen elkaar jaarlijks af als gastheer in de Ridderzaal.
Tijdens het diner presenteren Nederlandse topwetenschappers vanuit hun specifieke vakgebieden prikkelende stellingen. De tafelgenoten gaan vervolgens met elkaar in gesprek over de (vraag)stellingen.

Ieder jaar wordt een vermaard spreker uitgenodigd om de Avond van Wetenschap & Maatschappij in te leiden met de zogenaamde Ere-lezing. Keynote speakers in de afgelopen jaren waren onder anderen Frans de Waal, Rem Koolhaas, Frits van Oostrom, Robbert Dijkgraaf, André Kuipers, David van Reybrouck, Ian Buruma, Ben Feringa en in 2018 Rianne Letschert.

Verstegen & Stigter organiseert De Avond, adviseert bij de invulling van het programma en verzorgt het bestuurs- en jurysecretariaat.

Zie ook de website van de Avond van W&M: www.avondwenm.nl.