facebook vimeo

Archief

De Avond van Wetenschap & Maatschappij 2018

maandag 08 oktober 2018, Ridderzaal, Den Haag

Op maandag 8 oktober 2018 vond voor de negentiende keer de jaarlijkse Avond van Wetenschap & Maatschappij plaats, in de Ridderzaal in Den Haag.

De Avond is in 2000 in het leven geroepen met als doel het maatschappelijk belang van wetenschap te onderstrepen, door te laten zien waar en op welke manier wetenschappelijk onderzoek wordt toegepast in het leven van alledag.
Tegen deze achtergrond nodigt de Stichting De Avond van Wetenschap & Maatschappij ieder jaar een select gezelschap uit van 300 prominenten uit de kringen van wetenschap, cultuur, bedrijfsleven, politiek, media en sport, voor een feestelijk diner in de Ridderzaal in Den Haag. De minister van Onderwijs, Cultuur & Wetenschap en de minister van Economische Zaken wisselen elkaar jaarlijks af als gastheer in de Ridderzaal.
Tijdens het diner presenteren Nederlandse topwetenschappers vanuit hun specifieke vakgebieden prikkelende stellingen. De tafelgenoten gaan vervolgens met elkaar in gesprek over de (vraag)stellingen.

Ieder jaar wordt een vermaard spreker uitgenodigd om de Avond van Wetenschap & Maatschappij in te leiden met de zogenaamde Ere-lezing. Keynote speakers in de afgelopen jaren waren onder anderen Frans de Waal, Rem Koolhaas, Frits van Oostrom, Robbert Dijkgraaf, André Kuipers, David van Reybrouck, Ian Buruma en in 2017 Ben Feringa.

Verstegen & Stigter organiseert De Avond, adviseert bij de invulling van het programma en verzorgt het bestuurs- en jurysecretariaat.

Zie ook de website van de Avond van W&M: www.avondwenm.nl.