facebook vimeo

Scheurkalender 2020

19 november 2020

‘trending’.

Misschien wel het mooiste doelpunt tijdens het WK voetbal van 2014 werd gescoord door Robin van Persie: met een machtige snoekduik kopte hij de bal schitterend in het Spaanse doel, waarna hij met de armen gespreid doorgleed over het gras. Het leidde tot veel navolging, niet op voetbalvelden maar op sociale media: Oranjefans postten massaal foto’s van (imitatie)zweefduikvluchten en graslandingen.
Persieing heette deze kortstondige trend, die past in het rijtje planking (liggen als een plank met de armen recht langs het lichaam), owling (poseren als een uil: op je hurken, met je handen aan de grond) en voetbalvrouwing (als een karikaturale voetbalvrouw, met loshangend haar, getuite lippen en een prominent decolleté). Naar aanleiding van dit doelpunt werd Van Persie ook wel the Flying Dutchman genoemd.
‘Persieing was trending in 2014’ – dit lijkt een Engelse zin, maar is ook in het Nederlands mogelijk. Trending is een verkorting van trending topic, een onderwerp waarover op sociale media (met name Twitter) in korte tijd veelvuldig wordt gesproken.
Is er een Nederlandse vertaling van trending te maken?

INZENDEN VAN VERTALING

Vul a.u.b. een voornaam in.
Vul a.u.b. een achternaam in.
Vul a.u.b. een (geldig) mailadres in.
Er is geen vertaling ingevuld.
Welke tekens ziet u hier?
Ongeldige invoer