facebook vimeo

Vertaaldag

Nederland Vertaalt 2020 - De Vertaaldag

zaterdag 16 mei 2020, Academiegebouw Utrecht

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met de NRC, Nederland Vertaalt Junior en de Vertaaldag. Daarnaast verzorgt Nederland Vertaalt een nieuwe wekelijkse vertaalrubriek in de Scheurkalender van het Genootschap Onze Taal.

>> SCHEURKALENDER GENOOTSCHAP ONZE TAAL

Op zaterdag 16 mei 2019 vindt in het Academiegebouw in Utrecht de tiende Vertaaldag plaats.
Het programma bestaat uit een plenair programma aan het begin en het eind van de dag voor alle bezoekers, vijf vertaalwerkgroepen en een lezingenprogramma.

>> PROGRAMMA VERTAALDAG

>>
 DIRECT AANMELDEN VERTAALDAG

Mensen die hebben meegedaan aan de vertaalwedstrijd kunnen zich aanmelden voor deelname aan een van de werkgroepen (al of niet van ‘hun’ taal) maar zij kunnen er ook voor kiezen het lezingenprogramma te volgen. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de vertaalwedstrijd kunnen zich  aanmelden voor dit lezingenprogramma.

De werkgroepen duren anderhalf uur en staan onder leiding van de juryleden die de inzendingen van de vertaalwedstrijd hebben beoordeeld. In de werkgroepen wordt uitvoerig ingegaan op de inzendingen van de vertaalwedstrijd en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Parallel aan de werkgroepen die plaatsvinden in verschillende zalen verspreid door het Academiegebouw, staan in de Aula lezingen geprogrammeerd over verschillende aspecten van vertalen met onder anderen Marjoleine Boonstra, Frits van Oostrom, Ann de Craemer en Annelies Verbeke. De Vertaaldag wordt gepresenteerd door Paulien Cornelisse.

Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds en NRC. Met dank aan Genootschap Onze Taal.