facebook vimeo

Vertaaldag

Nederland Vertaalt 2020 - De Vertaaldag

zaterdag 22 augustus 2020, De Nieuwe Liefde Amsterdam

Om het belang van goed vertalen te onderstrepen en onder de aandacht te brengen van een breed publiek heeft Verstegen & Stigter in 2016 in samenwerking met het Prins Bernhard Cultuurfonds Nederland Vertaalt opgezet.

Nederland Vertaalt bestaat uit een vertaalwedstrijd in samenwerking met de NRC en een Vertaaldag in De Nieuwe Liefde in Amsterdam. Daarnaast verzorgt Nederland Vertaalt een nieuwe wekelijkse vertaalrubriek in de Scheurkalender van het Genootschap Onze Taal.

>> SCHEURKALENDER GENOOTSCHAP ONZE TAAL

LET OP: NIEUWE DATUM
Op zaterdag 22 augustus 2020 vindt in De Nieuwe Liefde in Amsterdam de tiende Vertaaldag plaats.
Het programma bestaat uit een plenair programma aan het begin en het eind van de dag voor alle bezoekers, vier vertaalwerkgroepen en een lezingenprogramma.

>> AANMELDEN VERTAALDAG

Mensen die hebben meegedaan aan de vertaalwedstrijd kunnen zich aanmelden voor deelname aan een van de werkgroepen (al of niet van ‘hun’ taal) maar zij kunnen er ook voor kiezen het lezingenprogramma te volgen. Ook mensen die niet hebben deelgenomen aan de vertaalwedstrijd kunnen zich aanmelden voor dit lezingenprogramma.

De werkgroepen duren anderhalf uur en staan onder leiding van de juryleden die de inzendingen van de vertaalwedstrijd hebben beoordeeld. In de werkgroepen wordt uitvoerig ingegaan op de inzendingen van de vertaalwedstrijd en wordt de winnaar bekendgemaakt.

Parallel aan de werkgroepen die plaatsvinden in verschillende zalen verspreid door het gebouw van De Nieuwe Liefde, staan in de Grote Zaal lezingen geprogrammeerd over verschillende aspecten van vertalen met onder anderen Marjoleine Boonstra, Ann De Craemer, Nynke LavermanFrits van Oostrom, en Annelies Verbeke. De Vertaaldag wordt gepresenteerd door Paulien Cornelisse.

>> PROGRAMMA VERTAALDAG

Toegangskaarten voor de Vertaaldag kosten € 60 (dit is voor programma, koffie/thee bij ontvangst & theepauze en uitgebreide borrel). 
Vrienden van Verstegen & Stigter, lezers van NRC en leden van Genootschap Onze Taal betalen € 45.
Voor een meerprijs van €17,50 kunt u zich aanmelden voor het uitgebreide lunchbuffet in de foyer van De Nieuwe Liefde.

LET OP:
De kortingscode voor deelnemers aan de vertaalwedstrijd vindt u in de bevestigingsmail die u ontvangt nadat u uw vertaling heeft ingezonden.
De kortingscode voor NRC-lezers vindt u in de krant van 3 januari, in de tekst bij de vertaalopgaven: https://www.nrc.nl/nieuws/2020/01/03/nederland-vertaalt-2020-a3985552.

>> AANMELDEN VERTAALDAG

Nederland Vertaalt wordt mede mogelijk gemaakt door het Prins Bernhard Cultuurfonds, NRC, Stichting Elise Mathilde Fonds, M.A.O.C. Gravin van Bylandt StichtingGenootschap Onze Taal en Taalunie. Met dank aan De Nieuwe Liefde.

___________________________________________

PERSBERICHT MARTINUS NIJHOFF VERTAALPRIJS: 

Martinus Nijhoff Vertaalprijs voor Jacques Westerhoven en Irina Michajlova.
 

___________________________________________

VERTAALLIEFHEBBER? KIJK OOK EENS NAAR:

Vertaalbureau Amsterdam - Het Vertaalcollectief
Taalhulp nodig? Het Vertaalcollectief verzorgt vertaalwerk, copywriting en redactiewerk in alle mogelijke talen. Of je nu hulp zoekt bij het schrijven van een persbericht, het vertalen van je hele website naar het Engels (of een andere taal), of een belangrijk document hebt dat grondig moet worden nagekeken, Het Vertaalcollectief staat voor je klaar. Neem contact op via https://hetvertaalcollectief.nl/contact.