facebook vimeo

Kaartverkoop

Paradisolezing 8: Prof. dr. Sander M. Bohte

zondag 19 juni 2022, Paradiso Amsterdam

De nieuwe serie is getiteld ‘De Voorspelling’. Acht toonaangevende wetenschappers presenteren hun modellen voor de wereld van morgen op uiteenlopende terreinen van wetenschap: informatica, astronomie, geowetenschappen, biofysica, luchtvaarttechnologie, deeltjesfysica, en neurale netwerken.

Op 19 juni 2022 mei houdt Prof. dr. Sander M. Bohte (hoogleraar Cognitive Computational Neuroscience aan de UvA, en hoogleraar Biologically Inspired Neural Computation aan de Rijksuniversiteit Groningen) zijn lezing. Deze is getiteld: 

Kijken in de ziel van AI

Over het brein als computer

Moderne Artificial Intelligence (AI) is sterk geïnspireerd op het functioneren van het brein. Maar hoe werkt het brein eigenlijk? Of, preciezer, hoe is ons brein in staat om intelligent gedrag te genereren? En wat bedoelen we eigenlijk met ‘intelligent gedrag’? In zijn Paradisolezing gaat Sander Bohte in op de vraag hoe de honderden miljarden cellen in ons brein in staat zijn om intelligent gedrag te leren en uit te voeren. Hij gaat daarbij in op de overeenkomsten met een computer, maar ook op de verschillen en hoe deze verschillen nieuwe inzichten bieden voor slimmere AI en energie-zuinigere computers.

Deze lezing is zowel in Paradiso als via de livestream te volgen. 

 

[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.