facebook vimeo

Kaartverkoop

Paradisolezing 7 - Damiaan Denys

zondag 08 november 2020, Paradiso Amsterdam

LET OP: NIEUWE DATUM EN VERKOOPSTOP
Entreekaarten voor de oude datum (19 april) kunnen op de nieuwe datum worden gebruikt.
Omdat we er nu vanuit moeten gaan dat er na 1 september maximaal 270 mensen bij Paradiso naar binnen mogen, is de kaartverkoop voor de lezing van prof. dr. Damiaan Denys stopgezet.


De mens heeft de aarde in zijn greep. Er wordt wel gezegd dat we in het Antropoceen zijn beland – het tijdperk van de mens. Van de circa acht miljoen soorten dieren en planten die de aarde kent, worden er bijna een miljoen met uitsterven bedreigd. De lange – maar in het perspectief van de eeuwigheid nog maar korte – geschiedenis van planeet Aarde heeft soorten zien komen en zien gaan. Is de mens een blijvertje of zijn ook wij gedoemd te verdwijnen? Wanneer we spreken over de kosmos, spreken we per definitie van cycli. Alles komt en gaat, wordt gebruikt en opnieuw gebruikt. In de Paradisolezingen 2020 benaderen acht topwetenschappers verschillende aspecten van de evolutie, het ontstaan en verdwijnen van soorten en de rol van de mens in dit geheel.

Op zondag 8 november 2020 houdt Prof. dr. Damiaan Denys (hoogleraar Psychiatrie, Universiteit van Amsterdam) de zevende Paradisolezing in de serie De Circulaire Kosmos. Zijn lezing is getiteld Hoe hersenstimulatie de vrije wil bevordert.


[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van NEMO Kennislink, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.