facebook vimeo

Kaartverkoop

Paradisolezing 2: Prof. dr. Heino D.E. Falcke

zondag 13 februari 2022, Paradiso Amsterdam

De nieuwe serie is getiteld ‘De Voorspelling’. Acht toonaangevende wetenschappers presenteren hun modellen voor de wereld van morgen op uiteenlopende terreinen van wetenschap: informatica, astronomie, geowetenschappen, biofysica, luchtvaarttechnologie, deeltjesfysica, en neurale netwerken.

Op 13 februari 2022 houdt Prof. dr. Heino D.E. Falcke (hoogleraar Radioastronomie en astrodeeltjesfysica aan de Radboud Universiteit Nijmegen) zijn lezing. Deze is getiteld: 

Een staarwedstrijd met zwarte gaten

Op reis door de kosmos

We maken een reis door de kosmos naar de donkerste uithoeken van het universum. Zwarte gaten markeren het einde van ruimte en tijd, waar licht verdwijnt en onze kennis van de natuurkundige wetten op de proef gesteld wordt. Eindelijk kunnen we ze zien, en we leren meer over deze zwaargewichten, en onszelf, dan ooit tevoren.

Deze lezing is zowel in Paradiso als via de livestream te volgen. 

 

[foto's en filmpjes van voorgaande Paradisolezingen]


De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en Paradiso, met steun van Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen. Met dank aan Rijksmuseum Boerhaave, VPRO en Quest.