facebook vimeo

Projectenoverzicht

Paradisolezing 3 - Piek Vossen

zondag 25 maart 2018, Paradiso Amsterdam

Technologische vernieuwingen grijpen, in een steeds hoger tempo, diepgaand in op ons mens-zijn. Technologieën die tot voor kort nog voor onmogelijk werden gehouden, zijn inmiddels bijna normaal: zelfrijdende auto's, optimalisatie van het menselijk lichaam, zelflerende algoritmes en computers die zo 'menselijk' zijn dat ze vrijwel niet meer van echte personen zijn te onderscheiden. Mens en machine versmelten steeds verder met elkaar. Hoe ziet de mens 2.0 eruit? Wat is technisch mogelijk (wat kan?) en wat zijn de ethische en morele consequenties van deze technische mogelijkheden (wat mag?)? In de Paradisolezingen 2018 gaan zeven topwetenschappers in op de vraag hoe technologie ons leven in de nabije toekomst zal vormgeven.

Op zondag 25 maart 2018 houdt Prof. dr. Piek Vossen (hoogleraar computationele lexicologie aan de Vrije Universiteit Amsterdam; Spinoza-laureaat 2013) de derde Paradisolezing in de serie DE NIEUWE MENS. Zijn lezing is getiteld Help, de computer begrijpt mij niet! 
Kunnen computers de betekenis van taal leren herkennen?

De lezingen op 11.2 (Hanson), 25.3 (Vossen), 15.4 (Feringa) en 27.5 (Eiben) zijn gratis te bezoeken met een We Are Public-pas.

De Paradisolezingen worden georganiseerd door Verstegen & Stigter culturele projecten en 
Paradiso en worden mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van NEMO Kennislink, de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen, de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der WetenschappenMuseum Boerhaave en de VPRO.